Stichting MKB FinancieringAmbitieus rapport MKB-financiering overhandigd aan minister Beljaarts, sleutelrol voor onafhankelijke financieringsadviseurs en Financieringshub

Overhandiging Rapportage MKB-financiering Menno Snel aan minister Dirk Beljaarts

Op dindag 10 september overhandigde speciaal gezant MKB-financiering Menno Snel aan minister Beljaarts van Economische Zaken zijn rapportage ‘Aanbevelingen ter verbetering van de MKB-Financiering tot € 1 mln’ met adviezen voor de toekomst van de mkb financieringsmarkt.

Stichting MKB financiering (SMF) heeft samen met MKB-Nederland, banken en publieke financiers actief bijgedragen aan dit rapport en de aanbevelingen zijn een uitwerking van het Nationaal Convenant MKB-Financiering waarin de ambitie is uitgesproken om het Nederlandse financieringslandschap voor het MKB de beste van Europa te maken.

Ronald Kleverlaan (Voorzitter SMF) “Het is goed om te zien dat er nu brede steun is voor het opzetten van de Financieringshub en de verdere professionalisering van de onafhankelijke financieringsadviseurs, waar SMF afgelopen jaren mee gestart is. “Ook de betekenisvolle rol van non-bancaire financiers en de steun voor het aantrekken van kapitaal en het opzetten van garantieregelingen voor non-bancaire financiers is opgenomen als doel in de komende jaren.”

 

Keurmerken, gedragscodes en accreditatie van belang

De rapportage ‘Aanbevelingen ter verbetering van de MKB-Financiering tot € 1 mln’  bevat essentiële elementen voor het verbeteren van de financiering voor (kleine) ondernemers. Daarbij valt op dat de SMF keurmerken en gedragscodes voor adviseurs en non-bancaire financiers en accreditatie van belang zijn voor doorverwijzingen van de Financieringshub en nu breed worden ondersteund door overheid, banken en alle andere aangesloten partijen.

Stichting MKB Financiering is tevreden over het resultaat en de rol van Menno Snel. Wij zijn daarom ook blij dat hij ook het komende jaar de functie als speciaal gezant blijft vervullen. Daarnaast kijkt SMF uit naar de reactie van minister Beljaarts over de concrete uitvoering van de aanbevelingen en vertrouwt erop dat de minister daadkrachtig zal zijn om de gezamenlijke ambitie om tot het beste financieringsklimaat te komen gaat realiseren.

Download Rapportage ‘Aanbevelingen ter verbetering van de MKB-Financiering tot € 1 mln’